Wednesday, April 16, 2008

Ημέρα κατά του trafficing παιδιών

Ας συμμετέχουμε όλοι σήμερα μαζί με την Unicef στην Ημέρα κατά της διακίνησης παιδιών, ενός σύγχρονου δουλεμπορίου παιδιών। Χτυπήστε και πολεμήστε πρώτα από όλα εκείνους που αγοράζουν παιδιά που στο 50% είναι για σεξουαλικούς λόγους. γιατί για να πουλήσει κάποιος πρέπει να βρεθεί κάποιο ανθρωπόμορφο τέρας να αγοράσει. Πολέμηστε αυτές τις μαύρες ψυχές όπου τις βρείτε. Ας βοηθήσουμε όλοι να τελειώσει αυτή η διαστροφή. Τα παιδιά όλου του κόσμου είναι και δικά μας παιδιά και έχουν δικαίωμα στην ευτυχία, το παιχνίδι και το χαμόγελο.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ η διακίνηση ανθρώπων είναι ένα από τα πιο προσοδοφόρα και ταχέως αναπτυσσόμενα εγκλήματα σε διεθνές επίπεδο, αφού κάθε χρόνο αποφέρει κέρδη ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολλαρίων। Συγκεκριμένα είναι η τρίτη πιο επικερδής δραστηριότητα του οργανωμένου εγκλήματος μετά το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών και όπλων.
  • Κάθε χρόνο, 1,2 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως πέφτουν θύματα παράνομης διακίνησης και εμπορίας।
  • 1,8 εκατομμύρια παιδιά, τα περισσότερα κορίτσια πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμεταλλευσης στην πολλών δισεκατομμυρών δολλαρίων εμπορική σεξουαλική βιομηχανία।
  • 5,7 εκατομμύρια παιδιά εμπλέκονται σε μορφές εξαναγκαστικής εργασίας ή δουλείας।

Όμως το trafficking δεν αποσκοπεί μόνο στη σεξουαλική και εργασιακή εκμετάλλευση των παιδιών. Σε μια άλλη μορφή του, εξίσου απεχθή, το trafficking μετατρέπει τα παιδιά σε στρατιώτες- πολέμιστές στο πλευρό ενόπλων ομάδων. Επίσης, κορίτσια μέχρι 13 ετών (συνήθως από την Ασία και την Ανατολική Ευρώπη) διακινούνται ως νύφες κατά παραγγελία. Ο τελευταίος εφιάλτης στο trafficking είναι το εμπόριο οργάνων. Ο λόγος που προτιμούνται τα παιδιά είναι αφενός η ευκολία εξεύρεσης θυμάτων,και αφετέρου η καλύτερη πρόσληψη που έχουν τα παιδικά όργανα στο σώμα του ενήλικου λήπτη.
Στην Ελλάδα το πρόβλημα του trafficking εστιάζεται κυρίως στα κυκλώματα που φέρνουν ανήλικους από γεοτονικές χώρες για επαιτεία, "μαύρη" εργασία και σεξουαλική εκμετάλλευση. Επίσης, έχουν καταγραφεί περιστατικά διακίνησης βρεφών με στόχο την παράνομη υιοθεσία από ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν δικό τους παιδί

2 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Δυστυχως δεν νομιζω οτι μπορουν να γινουν και παρα πολλα πραγματα...

Anonymous said...

...Αν μπορούσες να ιδείς..,
μια φορά.., έστω, μια..,
που κάθε νιόγεννο παιδί
μες στις σφιγμένες του γροθιές
κρατά τον κήπο μιας "Εδέμ"..,...
ίσως μπορούσες, και, εσύ
να ξαναγίνεις Άνθρωπος..,
που δε ρημάζει, και, τη Γη..!

Αν μπορούσες να ιδείς..,
μια φορά.., έστω, μια..,
που κάθε νιόγεννο παιδί
στη θεϊκή του τη "Σιωπή"
λογά βιβλία "μυστικά"..,...
ίσως κατάφερνες κι εσύ
νά 'χεις σ' "Εδέμ" επίστρεψη...
και μια Ανθρώπινη ζωή..!

Μα...συ ονειρεύεσαι "εφιάλτες"...
για τους άλλους...
και "όνειρα", μόνο, για σένα...
κι όχι γι' άλλους..,...
όλα για...δόξα, χρήμα κι Εξουσία..,
κέρδισες...λόξα, μνήμα, Θανασία,..!

Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.siopi.gr
Αποκωδικοποίηση..: σιωπής
( λόγου..: άλεξου : νήπιου --ενείκονου -- ενκώδικου..)
ψυχής, θρησκειών, μυθολογιών,...
Σχηματοποίηση λόγου ("ποιιημάτων" μου), θεογονία, κοσμογονία,...
Γεια....