Saturday, March 29, 2008

Ως πότε;

Στις 7 Μαρτίου, ο ισραηλινός στρατός εισβάλει σε παλαιστινιακό ορφανοτροφείο και οικοτροφείο στην περιοχή Αλ-Χαραγιέκτης Χεβρώνας λεηλατώντας τα και φορτώνοντας σε φορτηγά οτιδήποτε υπήρχε μέσα σ΄αυτά। Το "πολεμικό" υλικό που φυσικά και αποτελεί απειλή κατά του φιλήσυχου Ισαρηλινού κράτους προορίζονταν για τη διατροφή και την ένδυση 7।000 περίπου ορφανών αγοριών και κοριτσιών, πολλά από τα οποία φοιτούν σε σχολεία, τα οποία διευθύνονται από την ανθρωπιστική οργάνωση «Ισλαμική Φιλανθρωπκή Κοινωνία».

Εκπρόσωπος της οργάνωσης, δήλωσε ότι κλάπηκαν εκατοντάδες κιβώτια με κατεψυγμένο κρέας και άλλα τρόφιμα, γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς και τεράστιες ποσότητες ρούχων, πυζαμών, εσωρούχων, υγειονομικού υλικού, παπουτσιών, ειδών υγιεινής (χαρτί υγείας, χαρτομάντηλα, χαρτοπετσέτες), κουβερτών και στρωμάτων και όλος ο εξοπλισμός των ιδρυμάτων (ψυγεία, ηλεκτρικές κουζίνες, ντουλάπια κ।α), συνολικής αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.Α παντώντας δε σε δήλωση εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού ότι η επιδρομή έγινε γιατί η «Ισλαμική Φιλανθρωπική Κοινωνία» έχει σχέση με τη Χαμάς, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει οποιαδήποτε σχέση με τη Χαμάς ή με κάποια άλλη παλαιστινιακή οργάνωση και επισήμανε ότι είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, που λειτουργεί από το 1964, και ότι στις έρευνες που έχουν γίνει άπειρες φορές από τον ισραηλινό στρατό και τις υπηρεσίες Πληροφοριών δε βρέθηκε ποτέ απόδειξη για παράνομες δραστηριότητες।

Η επιδρομή και η λεηλασία του ορφανοτροφείου και του σχολικού οικοτροφείου της «Ισλαμικής Φιλανθρωπικής Κοινωνίας», στη γειτονιά αλ-Χαραγιέκ της Χεβρώνας έγινε ύστερα από την απόφαση του ισραηλινού στρατιωτικού διοικητή της πόλης, στις 26 Φεβρουαρίου, να κατασχεθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των ιδρυμάτων που διευθύνονται από την προαναφερόμενη οργάνωση ή έχουν σχέση με ισλαμικές οργανώσεις. Η ιδια απόφαση προβλέπει ότι όποιος Παλαιστίνιος επιχειρήσει να μπει για οποιοδήποτε λόγο στα κατασχεθέντα κτίρια θα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 5 χρόνων και κατάσχεση ή καταστροφή της περιουσίας του. Μια βδομάδα νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός είχε κατασχέσει ένα ορφανοτροφείο, δύο σχολεία, ένα σούπερμαρκετ, μερικές πολυκατοικίες, καταστήματα και σχολικά λεωφορεία της ίδιας ανθρωπιστικής οργάνωσης. Ολος ο εξοπλισμός που υπήρχε σ’ αυτά, από υπολογιστές μέχρι ντουλάπια, καρέκλες και παράθυρα αλουμινίου μεταφέρθηκαν σε κοντινή στρατιωτική βάση.

Οι ναζιστικού τύπου ενέργειες καθώς και οι λογικές του "μπαμπούλα" της περιοχής φυσικά και δεν καταδικάζονται από τις ηγεσίες των "πολιτισμένων" κρατών της Δύσης και βέβαια ούτε και από τις ΗΠΑ। Αλλοίμονο κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει। Όλα πρέπει να είναι σύμφωνα με τις επιταγές της Νέας Τάξης και κανείς δεν πρέπει να εναντιώνεται σε αυτά। Το θέμα είναι ότι ακόμη και αν οι κατηγορίες για ευνεργασία με Παλαιστινιακές οργανώσεις στέκει, οι συγκεκριμένες ενέργειες πλήττουν τα παιδιά και όχι τους "τρομοκράτες"।

No comments: